De leeftijd van de maan berekenen

Hoe bepaal je het geslacht van je baby?

Heb je ooit gehoord van de Chinese conceptiekalender? Dit oude Chinese mysterie belooft het geslacht van je ongeboren baby te kunnen voorspellen. Maar eerst moet je jouw persoonlijke maanleeftijd te weten komen. Laten we samen ontdekken wat de maanleeftijd is en hoe je deze kunt berekenen.

-------------------------------------

Bereken de leeftijd van de maan - Bepaal eenvoudig het geslacht van de baby

Inhoud

  1. Wat is de Chinese maanleeftijd?
  2. Hoe bereken je je maanleeftijd
  3. De Chinese conceptiekalender en de bepaling van het geslacht van de baby

Heb je ooit gehoord van de Chinese conceptiekalender? Dit oude Chinese mysterie belooft het geslacht van je ongeboren baby te kunnen voorspellen. Maar eerst moet je jouw persoonlijke maanleeftijd te weten komen. Laten we samen ontdekken wat de maanleeftijd is en hoe je die kunt berekenen.

wickeltisch-weiss
Plank MOKU
Modulair & uitbreidbaar

1. Wat is de Chinese maanleeftijd?

In China worden de negen maanden die je in de baarmoeder hebt doorgebracht bij je leeftijd opgeteld. Daarom begint de zogenaamde maanleeftijd al voor je geboorte. Het hangt er ook vanaf of je voor of na 22 februari geboren bent, omdat de Chinese lunisolaire kalender nieuwjaarsdag altijd tussen 21 januari en 21 februari plaatst.

RICKI RACKA
Klimdriehoek met glijbaan

2. hoe bereken je je maanleeftijd

De berekening van je maanleeftijd varieert afhankelijk van of je voor of na 22 februari jarig bent.

  • Geboren na 22 februari? Voeg dan 266 dagen toe aan je huidige leeftijd. Dit komt overeen met de negen maanden in de baarmoeder.

Voorbeeld: ben je geboren op 1 april 1996 en wil je je maanleeftijd weten in augustus 2021? Dan ben je 25 jaar en vier maanden oud plus 266 dagen voor de tijd in de baarmoeder van je moeder, wat overeenkomt met een maanleeftijd van ongeveer 26 jaar.

  • Geboren voor 22 februari? Hier moet je uitzoeken wanneer het Chinees Nieuwjaar was in jouw geboortejaar. Als je voor deze datum geboren bent, tel dan 21 maanden op bij je leeftijd.

Voorbeeld: ben je geboren op 14 januari 1989 en wil je je maanleeftijd in februari 2024 berekenen? Omdat het Chinese Nieuwjaar in 1989 op 6 februari viel en je voor deze datum geboren bent, moet je 21 maanden bij je leeftijd optellen. Je maanleeftijd in februari 2024 zou dan 36 jaar en 9 maanden zijn.

kinderkleiderschrank-kindergadrobe
MOKU
De kindergarderobe

3. De Chinese conceptiekalender en de bepaling van het geslacht van de baby

Hoe kom je erachter of je een jongen of een meisje verwacht? Met behulp van de Chinese conceptiekalender! Zoek in de tabel naar de berekende maanleeftijd en de maand waarin je baby geboren zal worden. Het resultaat toont je de geslachtsvoorspelling.

Of je gelooft in de nauwkeurigheid van de kalender is aan jou. Zoals met veel dingen op het gebied van astrologie en horoscopen, is dit ook een kwestie van geloof en een leuke bezigheid. Er is immers 50% kans dat de voorspelling juist is.

Er zijn veel van dit soort mythes rond het bepalen van het geslacht van een baby. Vond je het lezen van "Bereken je Maanleeftijd: Hoe voorspel je het geslacht van je baby" leuk en hielp het je, deed het je glimlachen of zette het je aan het denken? Dan zouden we het fijn vinden als je het artikel leuk vindt of deelt. Je feedback is belangrijk voor ons - volg ons op Pinterest, Facebook, Instagram, Flipboard en Google News om op de hoogte te blijven.

×