Pikler Driehoek RICKI RACKA®: Details

Alles weergeven
De hoogte (83 cm)

De hoogte van de Pikler-driehoek RICKI RACKA® is zorgvuldig gekozen. Het garandeert plezier & stimulatie voor kinderen tussen 8 maanden en 7 jaar, zonder nutteloze risico's.

U en uw kinderen kunnen dus lang genieten van RICKI RACKA.®

De breedte (85 cm)

Met 85 cm is de Pikler driehoek RICKI RACKA® breder dan de meeste andere.

Waarom? Zodat peuters ook langs één kant naar boven kunnen klimmen en langs dezelfde kant naar beneden kunnen glijden.

Dit detail zorgt ervoor dat ook jonge peuters volop gebruik kunnen maken van de Pikler Triangle. Als de glijbaan is ingehaakt, kunnen ze langs één kant omhoog klimmen en langs dezelfde kant naar beneden glijden.

Duurzaam & Veilig

De Pikler driehoek RICKI RACKA® is gemaakt van onbehandeld hout. Het is vrij van schadelijke stoffen, met afgeronde randen & geschuurde oppervlakken, evenals 2x vouwsluitingen.

Extra breed geconstrueerd

De Pikler driehoek RICKI RACKA® heeft een bijzonder brede openingshoek van 60 graden. Dit biedt extra ruimte onder de Pikler Driehoek.

Dit maakt hem bijzonder geschikt als kruiptunnel, tipi tent en voor andere creatieve spelletjes onder de Pikler driehoek.

Gecertificeerd

De Pikler Triangle RICKI RACKA® is gemaakt in de EU en draagt de in de EU voorgeschreven CE-markering.

Het materiaal is getest door het Duitse Frauenhofer Instituut.

Ontwerp voor generaties

Het tijdloze ontwerp en de hoogwaardige afwerking van de Pikler Triangle garanderen een lange levensduur. Perfect voor broers en zussen - Gemaakt om generaties lang mee te gaan.

Pikler Driehoek - Kennis

Alles weergeven
Wat is een Pikler Driehoek?

Een Pikler Driehoek is een driehoekig klimspeelgoed van hout met sporten, dat een hoogte heeft tussen 70-90 cm. Spelen met de Pikler-driehoek bevordert de ontwikkeling van de motorische en cognitieve vaardigheden van kinderen.

Waarom is een Pikler Driehoek nuttig?

Spelen met de Pikler Driehoek is nuttig omdat het de motoriek, de cognitieve vaardigheden en het zelfvertrouwen van jonge kinderen ontwikkelt.

Het ondersteunt alle stadia van het oprichtingsproces. Bovendien sluit het spelen met de klimdriehoek aan bij de pedagogische aanpak van Maria Montessori & Emmi Pikler en is daarom pedagogisch waardevol.

Vanaf welke leeftijd is een klimdriehoek geschikt?

De Pikler Triangle is geschikt voor peuters van 8 maanden tot 7 jaar. Er wordt gezegd dat een peuter met een Pikler Triangle kan spelen zodra hij of zij kruipt.

Wanneer is het perfecte moment om een Pikler Triangle te kopen?

Het perfecte moment om een Pikler Triangle te kopen is wanneer het kind tussen de 8 maanden en 1 jaar oud is. Zo kan de Pikler Triangle het kind begeleiden vanaf de eerste pogingen om rechtop te zitten in de babytijd tot het kind ongeveer één jaar oud is.

Welke hoogte moet een Pikler driehoek hebben?

De hoogte bepaalt de lengte van de speeltijd. Om voldoende plezier en stimulans te bieden tot de leeftijd van 7 jaar, moet een Pikler-driehoek een hoogte hebben tussen 70 cm en 90 cm.

Hoe breed moet een Pikler driehoek zijn?

Volgens het Pikler Instituut moet een klimdriehoek een breedte van 85 cm hebben.

Van welk materiaal moet een Pikler driehoek gemaakt zijn?

Pikler driehoeken moeten worden gemaakt van onbehandeld en niet-vervuilend hout, zoals berken- of beukenhout.

Dennenhout moet worden vermeden omdat het niet stabiel genoeg is en gemakkelijk splintert.

Pikler-driehoeken van kunststof of Pikler-driehoeken die zijn behandeld met vernis of chemische verf die schadelijke stoffen bevat, moeten worden vermeden.

Wat is de juiste sportafstand?

Volgens de Pikler Society Berlin moet de afstand tussen de sporten van een Pikler-driehoek 12,5 cm bedragen.

Welke mat onder de Pikler driehoek?

De Pikler driehoek moet altijd worden geplaatst op een niet-gladde speelmat van ongeveer 3 cm dik.

Wat is het verschil tussen Pikler Triangle & Pikler Arc?

Het verschil tussen de Pikler Triangle & Pikler Arch is dat kinderen het hoogste punt van de Pikler Triangle rechtop kruisen en dat van de Pikler Arch in een horizontale buikligging.

Moet een Pikler driehoek in hoogte verstelbaar zijn?

Wij raden in hoogte verstelbare klimdriehoeken af. De reden hiervoor is het verhoogde risico op ongelukken tijdens het spelen. De schroefmechanismen van klimdriehoeken die voor de hoogteverstelling worden gebruikt, kunnen na verloop van tijd losraken. Afhankelijk van het mechanisme kan dit leiden tot instorting.

×