Voorlezen

Welterusten - Mooie verhalen om bij in slaap te vallen

Hier vind je mooie & leerzame verhaaltjes voor het slapengaan met humor voor kinderen van 0-2 jaar. Ze zijn geschreven om de verbeelding te stimuleren en het makkelijker te maken voor je geliefde kind om in slaap te vallen - veel plezier bij het lezen.

-------------------------------------

Tip: Ontdek Studio Belize® Design Studio voor baby- & kinderproducten - Ontdek het nu!

-------------------------------------

gute-nachtgeschichte-vorlesen

Welterusten - Mooie verhalen om bij in slaap te vallen

Verhaaltjes voor het slapengaan

  1. Spannende verhaaltjes voor het slapen gaan

1. spannende verhaaltjes voor het slapen gaan:

1.1 Verhaal 1: De verdwenen notentaartjes van Nagershausen

In het kleine, rustige stadje Nagershausen, omgeven door weelderige groene weiden en dichte bossen, woonde een bijzonder slimme muis die Max heette. Max was geen gewoon knaagdier. Nee, hij stond bekend als de beste detective van de hele buurt. Zijn scherpe geest en detective-instinct hadden al menig mysterie opgelost dat de inwoners van Nagershausen in verwarring bracht.

Op een dag werd de vredige sfeer in Nagershausen verstoord door een spannend nieuwtje. De hele voorraad notentaartjes was van de ene op de andere dag verdwenen uit de bakkerij van meneer Mayer, de vriendelijke mol. De notentaarten waren beroemd in de hele stad en waren vooral populair bij de jongste inwoners.

Zonder aarzelen ging rechercheur Max naar de bakkerij om de zaak te onderzoeken. Hij onderzocht de plaats delict zorgvuldig, zocht naar aanwijzingen en ondervroeg getuigen. Het duurde niet lang voordat Max kleine pootafdrukken opmerkte die van de bakkerij naar het oude eikenbos leidden.

kletterdreieck-mit-rutsche-baby
RICKI RACKA
Klimdriehoek met glijbaan

Met zijn vergrootglas in zijn poot volgde Max de sporen die door het dichte kreupelhout en langs kabbelende beekjes leidden. Uiteindelijk kwamen de sporen tot stilstand bij een oude, holle eik. Max spitste zijn oren en hoorde zachte, smakkende geluiden uit de boom komen.

Voorzichtig stapte Max op de eik af en nam een kijkje binnenin. Daar trof hij een familie veldmuizen aan die zich te goed deden aan de gestolen notentaartjes. De kleine dieven schrokken eerst van zijn aanblik, maar Max, die niet alleen een uitstekende detective was maar ook een heel wijs dier, besloot hen een kans te geven.

Hij legde de veldmuizen uit hoe belangrijk het is om eerlijk te zijn en het werk van anderen te respecteren. De muisjes, nu bewust van wat ze hadden gedaan, beloofden nooit meer te stelen en boden aan meneer Mayer te helpen met het maken van nieuwe notentaartjes.

krabbelmatte-baby
EverMat kruipmat
Extra huidvriendelijk - veganistisch leer

Dus keerde Max met de berouwvolle veldmuizen terug naar de stad, waar ze hun verhaal vertelden en hun excuses aanboden. De inwoners van Nagershausen, die diep onder de indruk waren van de wijsheid en vriendelijkheid van de kleine detective, besloten de veldmuizen te vergeven.

Vanaf die dag werkten de veldmuizen zij aan zij met meneer Mayer in de bakkerij en werden ze voor hun harde werk beloond met de heerlijkste notentaartjes. En detective Max? Hij werd meer dan ooit gevierd als een held, niet alleen omdat hij het mysterie had opgelost, maar ook omdat hij had laten zien dat vergeving en samenwerking de beste ingrediënten zijn voor een gelukkig leven samen.

En zo eindigt het verhaal van detective Max, die niet alleen een groot onderzoeker was, maar ook een echte vriend en leraar voor alle inwoners van Nagershausen.

Ben je op zoek naar designproducten voor de babykamer? Ontdek Studio Belize nu!

×