Voor je verjaardag

Het perfecte cadeau voor kinderen van 1 jaar

Ben je op zoek naar een cadeau-idee voor je 1e verjaardag of een kerstcadeau voor een kind van 1 jaar? Hier vind je een lijst met prachtige en zinvolle cadeaus voor 1-jarige jongens en meisjes. Als je op zoek bent naar cadeau-aanbevelingen voor houten speelgoed en andere nuttige cadeau-ideeën voor 1-jarigen, dan ben je hier aan het juiste adres.

geschenk-1-jaehrige

Grote geschenken voor 1 jarigen

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Op zoek naar een cadeau-idee voor de 1e verjaardag of een kerstcadeau voor een 1-jarige? Hier vind je een lijst met prachtige en zinvolle cadeaus voor meisjes en jongens van 1 jaar oud. Als je op zoek bent naar cadeau-aanbevelingen voor houten speelgoed, maar ook naar andere nuttige cadeau-ideeën voor 1-jarigen, ben je hier aan het juiste adres.

Welk cadeau voor de 1e verjaardag?

1. klimdriehoek met glijbaan voor de 1e verjaardag

Bovenaan de lijst staat de Pikler klimdriehoek met glijbaan. Het wordt ook wel de pikler triangle met glijbaan genoemd en is een heerlijk geestig cadeau voor de 1e verjaardag. Het is duurzaam houten speelgoed gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Peuters vinden het heerlijk om op de klimdriehoek te klimmen en hun fysieke vaardigheden te testen en uit te proberen. Het is pedagogisch waardevol speelgoed dat overeenkomt met de ideeën van Montessori en Pikler.

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan

RICKI RACKA® 
 Klimdriehoek met glijbaan

meer-informatie-button-klimdriehoek

Peuters trainen niet alleen hun hand/voetcoördinatie, maar ook hun creativiteit. Ze ontwikkelen altijd nieuwe manieren om te spelen met de Pikler glijbaan of het klimtoestel zelf. Een kinderkamer met een klimdriehoek is alsof je je eigen Indoo avontuurlijke speeltuin thuis hebt. De klimdriehoek met glijbaan is geschikt als verjaardagscadeau voor je eigen kinderen of voor de kinderen van vrienden of familie.
Het is vooral de moeite waard om de houten triangelstandaard met de dubbelzijdige glijplank als 1e verjaardagscadeau te kopen. Waarom? Dan kunnen de kinderen profiteren van de volledige speeltijd van de Pikler Triangle, ca. 7 jaar. Peuters van 1 jaar en kinderen van 2 jaar tot kinderen van 7 jaar zijn dol op de Pikler klimdriehoek met glijbaan .

    2. Looprad voor 1-jarigen

    Net als de Pikler driehoek is de loopfiets ook houten speelgoed dat de motorische vaardigheden bevordert en een prachtig cadeau is voor de 1e verjaardag of een kerstcadeau. De klassieke loopfiets op twee wielen stelt al hogere eisen aan het evenwicht en de coördinatie van de peuter. Daarom wordt het eerder aanbevolen voor peuters vanaf 18 maanden. Voor jongens en meisjes van 1 jaar raden we daarom een loopfiets met drie of zelfs vier wielen aan. Dit ondersteunt de stabiliteit van het kind nog eens extra.

    3. Montessori boekenkast

    Het bijzondere aan de Montessori boekenkast is dat de boekkaften van de boeken die er in staan aan de voorkant aan de peuter worden gepresenteerd. De peuter kan de aangeboden boeken gemakkelijk zien en wordt aangemoedigd om actief een boek te kiezen en te pakken. Het is een geweldige manier om kinderen aan te moedigen om te lezen. De Montessori boekenplank is een zinvol cadeau en tegelijkertijd nuttig en esthetisch mooi. Zo'n boekenplank voor kinderen is geen gewoon cadeau. Het laat ook zien dat de cadeaugever uitgebreid heeft nagedacht over de behoeften van het jonge kind dat het cadeau krijgt en zijn of haar ouders.

    babyproducten-design-bellkink

    4. Kledingkast voor kinderen

    De kledingkast voor kinderen is een prachtig cadeau voor Kerstmis of de 1e verjaardag. Maar om ervoor te zorgen dat de kledingkast voor de kinderkamer echt leuk is, is het essentieel om de stijl met de ouders te bespreken voordat je koopt. Een kinderkledingkast die de ouders niet mooi vinden of die stilistisch niet in de kinderkamer past, is bijvoorbeeld niet leuk.
    Anders is een kinderkledingkast een prachtig cadeau waar zowel kinderen als ouders heel lang plezier van kunnen hebben. Als de kinderkledingkast als cadeau voor de eerste verjaardag wordt gegeven, kan deze heel lang gebruikt worden, afhankelijk van het model. Als de kledingkast voor de kinderkamer van hout is gemaakt en goed in elkaar zit, is de kinderkledingkast een solide en duurzaam cadeau voor kinderen en ouders.

    Lijst van onze cadeau-ideeën voor de 1e verjaardag:

    • Klimdriehoek met glijbaan
    • Loopfiets voor 1-jarigen
    • Montessori boekenkast
    • Kinderkledingkast
    • Knikkerbaan
    • Loopstoeltje of poppenwagen
    • Trekspeelgoed
    • Stapelspeelgoed
    • Houten bouwblokken
    • Knuffel

    Lees voor meer inspiratie ons blogartikel: Speelgoed vanaf 1 jaar

    ×