Krabbel- & Spielmatten

Pikler-driehoek: de juiste mat

Van de experts van Studio Belize® - ontwerpstudio voor kinderproducten:

Kinderen spelen graag. Helaas zijn er altijd tranen. Om pijnlijke valpartijen van de Pikler driehoek is het raadzaam om het gebied rond de Pikler-driehoek zo goed mogelijk te beveiligen.

Maar hoe maak je het gebied rondom een Pikler driehoek zo veilig mogelijk? Dit is vaak lastiger dan je in eerste instantie zou denken.

Pikler-driehoek: De juiste mat

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Kinderen houden van ravotten. Helaas zijn er altijd tranen. Om pijnlijke valpartijen van de Pikler Driehoek is het aan te raden om het gebied rond de Pikler Triangle zoveel mogelijk te beveiligen.

Maar hoe maak je het gebied rondom een Pikler Triangle zo veilig mogelijk? Dit is vaak lastiger dan je in eerste instantie zou denken.

Waarom mat spelen?

duurzaame-babyproducten-bellkink

De belangrijkste principes voor het beveiligen van de omgeving rond een Pikler-driehoek zijn:

  • Geen scherpe randen of puntige hoeken rond de Pikler-driehoek
  • Zachte grond rond de Pikler Triangle als valbescherming
  • Kinderen mogen alleen onder toezicht van volwassenen met de Pikler Triangle spelen
  • Matten dienen niet alleen als valbescherming, maar ook als antislipoppervlak op kale vloeren zoals parket of tegels - ze voorkomen datde Pikler Triangel wegglijdt

Als ouders deze principes volgen, verhoogt dit de veiligheid van jonge kinderen wanneer ze spelen met de Pikler Driehoek enorm.

pikler-klimdriehoek-glijbaan

RICKI RACKA®

Klimdriehoek met Glijbaan

meer-informatie-button

Voor de valbeveiliging rond de klimdriehoek met glijbaan is het de moeite waard om de juiste matten te kopen. Ouders kunnen kiezen uit verschillende matten die verschillen in materiaal en dikte.

Voor valbeveiliging rond de Pikler Triangle kunnen ouders kiezen uit de volgende soorten matten:

  • Valbeveiligingsmatten
  • Zachte vloermatten
  • Gymnastiek- en speelmatten

Valbeveiligingsmatten, vanaf 8 cm dik, worden meestal gebruikt in omgevingen waar een zeer hoog veiligheidsniveau vereist is en waar valpartijen of valpartijen van grote hoogte worden verwacht. Dit is bijvoorbeeld het geval in kinderdagverblijven, klimzalen of zelfs speelkamers in kleuterscholen. Deze valbeveiligingsmatten worden ook vaak gebruikt in gymzalen. Een standaard afmeting hier is 200x100cm. Valbeveiligingsmatten zijn niet geschikt voor thuisgebruik.

De zachte vloermatten (5-6 cm dik) bieden valbeveiliging vanaf lage hoogtes en worden daarom vaak gebruikt in combinatie met klimtoestellen en indoor klimrekken in kleuterscholen, toiletten en ook zelden thuis. Er zijn modellen die heel mooi opvouwbaar zijn. Ze zijn echter vrij groot voor thuisgebruik.

Gymnastiek- en speelmatten (1-2 cm dik) worden vaak gekozen voor thuisgebruik. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, maar dienen niet als valbescherming voor grote indoor klimrekken. Voor kleine klimdriehoeken met een hoogte van ongeveer 60 cm worden deze matten wel gebruikt. Voor grote Pikler driehoekenmet een hoogte van 80 cm - 1 m bieden deze matten echter onvoldoende valbescherming. Er zijn gymnastiek- en speelmatten die als puzzelstukjes kunnen worden uitgerold of ingeschoven.

ledikanten-babybedjes-babywieg

Conclusie

Bij gebruik van klimdriehoeken met glijbaan moet je zorgen voor een veilige omgeving. Valbeveiliging door matten is essentieel bij het gebruik van Pikler driehoeken en dient niet alleen als valbeveiliging maar ook als antislipoppervlak. In principe moet je altijd rekening houden met de mogelijke valhoogte en dienovereenkomstig een geschikte matdikte kiezen. De regel is: hoe dikker de mat, hoe veiliger deze is. Gymnastiek- en speelmatten worden gebruikt voor kleine Pikler-driehoeken. Voor grote Pikler-driehoeken moeten matten met een hogere valbescherming worden gebruikt.

1e verjaardagscadeau? Lees dit artikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

5. gefeliciteerd met de geboorte van een tweeling

  1. "Twee kleine sterren vielen uit de hemel en zullen vanaf nu elke seconde van ons leven verlichten. Gefeliciteerd met jullie dubbele geluk!"
  2. "Tweelingen zijn een wonder dat het leven kleurrijker maakt. Ze zijn twee keer zoveel werk, maar ook twee keer zoveel geluk. Gefeliciteerd met jullie dubbele zegen!"
  3. "Twee baby's werden ons gebracht, twee wonderen werden ons cadeau gedaan. Gefeliciteerd met jullie dubbele babygeluk!"
  4. "Twee jongens/meisjes! Gefeliciteerd! Het lijkt mij: Het zal er binnenkort praktisch uitzien! Iedereen zal altijd iemand hebben om goed mee te praten!"
  5. "Bij jullie is een tweeling geboren. Dat zou ik eerder bijna gezworen hebben! Gefeliciteerd, natuurlijk. Maar vertel eens, hoe kom je aan die luiers? En al die stress bovendien? Is de jongen verlegen en het meisje parmantig? Ik denk dat het allemaal wel goed komt. Je zult nu dubbel zoveel plezier hebben."
  6. "Twee meisjes/jongens! Dat is echt leuk! De berg werk die je hebt zal worden gedekt door dubbele vreugde. - Gefeliciteerd met het mooie duet!"
  7. "De ooievaar is gekomen, geweldig! Kwam zelfs met een tweeling. En toen hij kwam, was er veel aan de hand, want zijn pakje was best groot, want er zat dubbel geluk in, hele lieve baby's, twee stuks. Dus ik wens je dubbel geluk en zegeningen!"
  8. "Je bent uniek, je nakomelingen zijn dubbel. Gefeliciteerd!"
  9. "Twee baby's, dat is echt mooi. De berg werk die je hebt, zal worden gedekt door dubbele vreugde. Gefeliciteerd met het mooie duet!"
  10. "Twee meisjes/jongens! Dat is echt leuk! De berg werk die je hebt zal worden gedekt door dubbele vreugde. Gefeliciteerd met het mooie duet!"
  11. "Twee baby's werden ons gebracht, twee wonderen als geschenk gegeven. Gefeliciteerd met jullie dubbele babygeluk!"

6 Het geheim van liefdevolle felicitaties

Wat voor soort felicitatie je ook kiest voor de geboorte, onthoud dat het belangrijkste is om je liefde en vreugde uit te drukken. Elke boodschap die uit het hart komt, wordt zeker gewaardeerd en onthouden.

Op zoek naar een 1e verjaardagscadeau? Ga naar het artikel:

Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

×