Kochen mit Kindern - 10x kinderleichte Rezepte

Koken met kinderen - 10x makkelijke recepten voor kinderen

Koken met kinderen kan een leuke en leerzame ervaring zijn. Het is niet alleen een geweldige manier om tijd met kinderen door te brengen en hen belangrijke vaardigheden te leren, maar het is ook een kans om hen aan te moedigen gezond voedsel te proberen. Kinderen die op jonge leeftijd deelnemen aan de maaltijdbereiding ontwikkelen een positieve houding ten opzichte van gezond eten en leren hoe ze gezonde maaltijden moeten bereiden.

kochen-mit-kindern

Hier zijn tien gezonde en kindvriendelijke recepten die u samen met uw kinderen kunt bereiden:

  1. Volkoren pannenkoeken: Deze pannenkoeken zijn een gezond alternatief voor gewone pannenkoeken en zijn perfect om met kinderen te koken. De kinderen kunnen helpen met het roeren en bakken van de pannenkoeken.

  2. Quinoasalade: Quinoa is een gezond en eiwitrijk graan dat perfect is voor een salade. Kinderen kunnen helpen met het wassen en snijden van de groenten en de quinoa mengen met hun favoriete ingrediënten.

  3. Lenterolletjes: Deze rollen zijn gevuld met gezonde gemengde groenten en zijn perfect voor kinderhanden om te helpen rollen en monteren.

  4. Kip fajitas: Deze fajitas zijn een gezond alternatief voor fastfood fajitas en perfect om samen met kinderen te maken. Kinderen kunnen helpen met het snijden en kruiden van de kip en hun eigen fajitas in elkaar zetten.

  5. Courgette noedel ovenschotel: Deze ovenschotel is een gezond alternatief voor traditionele pastaschotels en is perfect om met kinderen te koken. Kinderen kunnen helpen de courgette te snijden en de schotel in elkaar te zetten.

  6. Ovengroenten: Deze ovengroenten zijn een gezond bijgerecht en zijn perfect om met kinderen te koken. Kinderen kunnen helpen met het wassen en schillen van de groenten en ze op smaak brengen.

  7. Kip couscous pan: Deze pan is een gezonde en makkelijke maaltijd waarbij kinderen kunnen helpen met het hakken van de kip en het mengen van de ingrediënten.

  8. Aardappel-kaaspan: Deze pan is een gezond en lekker alternatief voor patat en is perfect om met kinderen te koken. Kinderen kunnen helpen met het schillen en snijden van de aardappelen.

  9. Spiesjes met kip en paprika: Deze spiesjes zijn een gezonde en makkelijke maaltijd waarbij kinderen kunnen helpen met het in elkaar zetten van de spiesjes en het kruiden van de kip.

  10. Oatmeal Apple Muffins: Deze muffins zijn een gezond en heerlijk alternatief voor gewone muffins en zijn perfect om samen met kinderen te maken. Kinderen kunnen helpen de ingrediënten te mengen en de muffins vorm te geven.

    Koken met kinderen kan soms rommelig zijn, maar het is een geweldige manier om uw kinderen kennis te laten maken met gezond eten en het plezier van koken. Door verse ingrediënten te gebruiken en kinderen bij het kookproces te betrekken, kunt u ervoor zorgen dat uw gezin van gezonde en lekkere maaltijden geniet.

Misschien is dit artikel ook interessant? Montessori: Promotie via interieurinrichting & speelgoed

×