klein-kletterdreieck-groß-pikler-dreieck

Pikler-driehoek: Hoe hoog moet hij zijn?

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Bij het kiezen van de hoogte van de Pikler Triangle is er één vraag in het bijzonder. Hoe lang moet je kind kunnen spelen met de klimdriehoek en de glijbaan? De hoogte van de Pikler Triangle moet daarop worden afgestemd.

Welke hoogte moet de Pikler Triangle hebben?

pikler-klimdriehoek-glijbaan-moeder-baby

RICKI RACKA ®
Pikler Triangel met glijbaan

pikler-klimdriehoek-glijbaan-rickiracka-moeder-baby

Pikler Triangles worden aangeboden met hoogtes tussen 50 cm en 120 cm. De kleine Pikler triangelsets zijn echter alleen geschikt voor gezinnen die ruimte hebben voor twee klimdriehoeken, omdat deze alleen geschikt zijn voor kinderen van zeer jonge leeftijd. De zeer grote Pikler driehoeken daarentegen zijn meer geschikt voor sportverenigingen als turntoestellen, omdat deze veel ruimte in beslag nemen en alleen veilig gebruikt kunnen worden in combinatie met zeer dikke sportmatten als valbescherming.

De gulden middenweg ligt dus in het midden. Wij adviseren een hoogte tussen 70 - 90 cm. Kinderen kunnen uitgebreid spelen met een Pikler triangel van deze hoogte tussen de leeftijd van 8 maanden en 7 jaar. Dit komt overeen met een speelduur van ongeveer 6-7 jaar. A Pikler Driehoek van deze hoogte biedt voldoende stimulatie als klimtoestel voor baby's en peuters, maar ook voor fantasiespel voor oudere kinderen. De klimdriehoek met glijbaan wordt daarom gekenmerkt door een bijzonder lange speelduur en verandert elke kinderkamer in een indoor avontuurlijke speeltuin.

studio-belize-bell-kink

Dit artikel is ook interessant: De Klimdriehoek Gids: Informeer & Koop Succesvol

×