pikler-kletterdreieck

Jouw Pikler speelwereld thuis

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Pikler klimdriehoeken veranderen de kamer van elk kind in een educatief waardevolle avonturenspeelplaats. Maar welke indoor speeltoestellen zijn nog bruikbaar? Waar moeten ouders en kinderdagverblijven op letten bij het inrichten van een Pikler speelkamer? Dit artikel geeft tips voor het kiezen en inrichten van een pedagogisch waardevolle speelruimte volgens Pikler.

Hoe richt ik een Pikler-speelruimte in voor mijn kind?

pikler-klimdriehoek-glijbaan-rickirack-moeder-peuter

RICKI RACKA®
Pikler driehoek met glijbaan

meer-informatie-button

1 Wat is een Pikler speelruimte?

Een Pikler speelruimte, is een speelomgeving voor jonge kinderen en ouders opgezet volgens de principes van de Hongaarse kinderarts Emmi Pikler. Deze speciale omgeving wordt gekenmerkt door speciaal meubilair & speeltoestellen die peuters ondersteunen in hun eigen activiteit.

Wat zijn Pikler speeltoestellen?

Pikler speeltoestellen zijn bijvoorbeeld de Pikler Triangle Set met glijbaan, een Pikler Arch of de Pikler Bar Rocker. Er zijn ook meubels, zoals het Pikler aankleedkussen.

Alle Pikler speeltoestellen motiveren peuters om in hun eigen tempo te ontdekken en hun motoriek te ontwikkelen. Pikler speeltoestellen, vooral de Pikler Art klimdriehoek met glijplank, maken deel uit van een leeftijdsgerichte speelomgeving voor baby's en peuters van 0-3 jaar.

duurzaame-babyproducten-bellkink

Met de Pikler driehoek-set met glijbaan kunnen kinderen tussen 8 maanden en 7 jaar spelen met de Pikler driehoekset met glijbaan.

Waarom zijn speeltoestellen zoals de Pikler klimdriehoek handig?

De Pikler Klimdriehoek bevordert de motoriek en creativiteit van kinderen. Door de ontelbare speelmogelijkheden ontdekken kinderen steeds nieuwe gebruiksmogelijkheden voor dit prachtige klimtoestel. Het gevoel van prestatie tijdens het klimmen is geweldig voor ouders om naar te kijken en versterkt het zelfvertrouwen van jonge kinderen.

De Pikler Klimdriehoek set met glijplank is pedagogisch waardevol houten speelgoed dat positief is voor de ontwikkeling van kinderen en ze veel speelplezier geeft.

Waar moet op gelet worden bij het inrichten van een Pikler speelkamer?

De vloer van de Pikler speelkamer

De vloer van de Pikler speelruimte moet niet te zacht zijn. De kinderen moeten ontdekken en bewegen. Daarom moeten kinderen in een Pikler speelruimte gemakkelijk kunnen staan en lopen. De vloeren mogen daarom niet te koud zijn.

Veilig Pikler-speelmeubilair

Om vrij bewegen te ondersteunen, moeten ouders ervan uitgaan dat kinderen aan de meubels trekken, duwen en draaien. Gebruik daarom Pikler meubilair dat niet te hoog is en waar geen voorwerpen van te grote hoogte vanaf kunnen vallen.

ledikanten-sale-babybedjes

Pikler speeltoestellen

Het volgende houten speelgoed volgens Pikler moet worden aangeboden:

  • Pikler Driehoek Set
  • Pikler Kubus
  • Pikler Boog

Daarnaast is voldoende vrije ruimte om te spelen en te ravotten aan te raden.

Dit artikel is ook interessant: Pikler Driehoek Veiligheid

×