kletterdreieck-mit-rutsche-mutter

Veiligheid bij de Pikler-driehoek

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

De Pikler Triangle is waardevol houten speelgoed voor kinderen. Ze kunnen er hun motorische vaardigheden mee ontwikkelen, hun zelfstandigheid mee vergroten en hun creativiteit mee stimuleren. Ouders moeten er echter altijd voor zorgen dat spelen & oefenen op de klimdriehoek veilig is.

Hoe kunnen kinderen veilig spelen op de klimdriehoek?

klimdriehoek-glijbaan-rickiracka-pikler

RICKI RACKA®
 Klimdriehoek Pikler Stijl met Glijbaan

meer-informatie-rickiracka-klimdriehoek

    1. Montage en onderhoud: Voordat kinderen op dit turntoestel klimmen, moeten ouders ervoor zorgen dat de klimdriehoek goed in elkaar zit en in goede staat is. Schroeven en bouten moeten worden aangedraaid en de staat van het hout moet worden gecontroleerd. Voorkom dat het hout van het klimtoestel ruw is en dat kinderen zich eraan kunnen verwonden. De Pikler Driehoek moet altijd van hoge kwaliteit zijn en fijn geschuurd.

    2. Spelen onder toezicht: Kinderen moeten altijd onder toezicht van een volwassene spelen als ze de Pikler Triangel gebruiken. Ouders moeten terughoudend zijn om in te grijpen, zodat kinderen hun eigen oplossingen kunnen ontwikkelen voor de uitdagingen die de Pikler-driehoek biedt, maar het is handig om in de buurt te zijn, vooral tijdens de gewenningsfase, voor het geval een beweging of ondersteuning met het kleine been nog niet helemaal goed is.

    3. Leeftijdsgeschikt speelgoed: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de Pikler Triangel geschikt is voor de leeftijd van het kind. We raden aan dat kinderen een Pikler Triangle voor hun 1e verjaardag aan te bieden. Op deze manier kunnen kinderen het gebruiken om zich op te trekken, de eerste pogingen om op te staan, later voor klimspelletjes en daarna voor fantasiespelletjes als het kind groter wordt.

duurzaame-babyproducten-designer-bellkink

  1. Hygiëne: Het is belangrijk om de Pikler Triangle regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat het hygiënisch is. Ouders moeten ervoor zorgen dat kinderen schone handen hebben voordat ze gaan spelen. De Pikler driehoeken van hoge kwaliteit zijn gemaakt van onbehandeld hout en zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

  2. Plaatsing: De Pikler triangel moet op een veilige en zachte ondergrond worden geplaatst om een mogelijke val te voorkomen. Plaats hem ook op een plek zonder scherpe voorwerpen of obstakels om letsel te voorkomen. Er mogen zich nooit scherpe voorwerpen of scherpe randen in de buurt van de Pikler Triangle bevinden.

Kinderen en ouders moeten rekening houden met veiligheidsaspecten tijdens het spelen met de Pikler Triangle om letsel te voorkomen en ervoor te zorgen dat het spelen met de Pikler Triangle een positieve ervaring is voor iedereen. De Pikler Triangel moet regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om ervoor te zorgen dat hij stabiel en hygiënisch blijft. Ouders en opvoeders kunnen zich laten inspireren door creatieve speelideeën die passen bij de ontwikkelingsstadia van de kinderen. Op deze manier kunnen kinderen altijd nieuwe en educatief waardevolle spelletjes ontdekken.

klimdriehoek-sale-glijbaan

Conclusie

De Pikler Triangle is waardevol speelgoed voor kinderen waarmee ze hun motoriek kunnen ontwikkelen, hun zelfstandigheid kunnen vergroten en hun creativiteit kunnen stimuleren. Spelen met de Pikler Triangle is alleen veilig als ouders ervoor zorgen dat er in een veilige omgeving gespeeld wordt. We hopen dat deze tips je hebben geholpen.

Lees voor meer inspiratie ons blogartikel: Klimdriehoek met glijbaan: veelgemaakte fouten om te vermijden

×