6x inrichtingsideeën

Babykamer voor meisjes

Het ontwerpen van een babykamer voor een meisje is voor veel ouders een bron van vreugde. Er zijn talloze ontwerpmogelijkheden. Babykamers voor meisjes worden ontworpen in een breed kleurenpalet, van zachtroze tot klassieke beige tinten. Een harmonieus samenspel van babymeubels, decoraties, accessoires, textiel en speelgoed is een prioriteit voor veel ouders. Dit creëert een prettige sfeer voor zowel baby als ouders, wat vooral belangrijk is in de eerste levensjaren van een baby.

Hier vind je waardevolle tips en ideeën voor de inrichting van een babykamer voor meisjes. Samengesteld door onze experts voor babykamers die een gevoel van welzijn en geborgenheid creëren.

-------------------------------------

Tip: Ontdek Studio Belize® Design Studio voor baby- & kinderproducten - Ontdek het nu!

-------------------------------------

mutter-baby

Babykamer voor meisjes: 6x interieurideeën

Inhoud

 1. Must-haves in de babykamer voor meisjes
 2. Luiertafel voor het dagelijkse ritueel
 3. Speelhoek met kruipmat
 4. Muurontwerp van de meisjes babykamer
 5. Houten & Montessori speelgoed voor baby's
 6. Babykamer voor meisjes: Kinderkledingkast

1e tip: Must-haves in de babykamer voor meisjes

Zelfs als de babykamer voor meisjes niet bijzonder groot is, moeten er altijd enkele benodigdheden aanwezig zijn, ongeacht of het een babykamer voor meisjes of jongens is.

Het babybedje bepaalt de stijl van de babykamer

Je kleine meid zal hier veel tijd doorbrengen. Vooral in de eerste levensjaren zal je baby hier niet alleen 's nachts slapen, maar ook overdag. Afhankelijk van je gewenste stijl, moet het babybedje de stijl van de babykamer bepalen. Kies voor een klassiek ledikant, een speels of een minimalistisch bedmodel.

-------------------------------------

Info: Een babybed dat met je kind meegroeit is geschikt voor kinderen van 0-4 jaar.

-------------------------------------

Het babybed dat meegroeit met je kind

Om comfortabel en veilig te zijn, moet je babybedje twee in hoogte verstelbare matrasstanden hebben. De hoge stand maakt van de matras voor een pasgeborene een plank die ouders kunnen gebruiken om hun rug te beschermen.

Als de baby mobiel is, moet de lage matraspositie worden gekozen. Het garandeert dat je baby veilig slaapt en niet uit bed kan vallen.

Zonder zijpaneel kan je kind tussen twee en vijf jaar zelfstandig in en uit bed stappen. Het kan ook worden gebruikt als een "kinderbank" of dagbed.

krabbelmatte-baby

EverMat kruipmat
Extra huidvriendelijk - veganistisch leer

2e tip Verschoonkussen voor het dagelijkse ritueel

Een aankleedkussen met opzetstuk of een luiertafel met aankleedkussen is ook essentieel. De verschoonunit moet de volgende functies hebben om een veilige, rugvriendelijke en comfortabele verschoonervaring voor ouders en baby te creëren.

wickelkommode-weiss

Verzorgingsunit MOKU
In hoogte verstelbaar & modulair
 • Verzorgingsunit met hoge zijvleugels
 • In hoogte verstelbaar verschoonoppervlak
 • Veel ruimte voor verschoonspullen zoals vochtige doekjes, luiers, crèmes of speelgoed om baby op een zinvolle manier bezig te houden
 • Gemakkelijk bereikbaar - verschoongerei moet binnen handbereik zijn
 • Een zacht, comfortabel en huidvriendelijk aankleedkussen

Natuurlijk moet het ontwerp van de luiertafel en het aankleedkussen afgestemd zijn op de rest van de inrichting van de babykamer. Toch raden we aan om prioriteit te geven aan de functionaliteit van de luiertafel. Omdat je je kleine meid meerdere keren per dag zult verschonen, zijn de juiste hoogte, voldoende opbergruimte en een groot verschoonoppervlak essentieel voor het veilig, comfortabel en rugvriendelijk verschonen van luiers.

-------------------------------------

Tip: Een luiertafel die met je baby meegroeit, kan na het verschonen worden omgebouwd tot een plank.

-------------------------------------

3e tip: Speelhoek met kruipmat

Knuffeltijd in de meisjeskamer: We raden een kruipmat van hoge kwaliteit aan voor de speelhoek. Je zult veel tijd op de grond doorbrengen met je baby. Zittend, knielend of kruislings zittend, buikspieren, kruipen en de meeste babyspelletjes vinden plaats op de vloer.

krabbelmatte-braun

EverMat kruipmat
Extra huidvriendelijk - veganistisch leer

Kruipmatten met een bijzonder dichte schuimkern beschermen baby's tegen koude oppervlakken zoals stenen vloeren, tegels of zelfs onverwarmd parket. Ze isoleren aan de onderkant, beschermen baby's tegen onbedoelde verwondingen bij het trappen en bieden valbescherming bij de eerste en nog onzekere pogingen om te lopen en op te staan. Kruipmatten kunnen niet alleen in meisjeskamers worden gebruikt, maar in elke kamer van je huis om je baby veilig en comfortabel te houden.

-------------------------------------

Belangrijk: De beste kruipmat is bijzonder vriendelijk voor de huid, namelijk NON TOXIC! Geen schadelijke stoffen, geen PVC en geen ftalaten!

-------------------------------------

4e tip: muurontwerp voor de babymeisjeskamer

Zachte pastelkleuren en zacht textiel

Witte babykamers zien er vaak koel uit. Zachte en gedempte kleuren zijn daarom populair voor het wandontwerp van de meisjesbabykamer.

Met pastelkleuren zoals roze, geel, beige of zelfs lichtblauw kun je een prachtige speelwereld creëren die de verbeelding en creativiteit van je kind stimuleert.

5e tip: Houten & Montessori speelgoed voor baby's

Activity & Montessori speelgoed is iets voor alle ouders die waarde hechten aan zinvolle activiteiten voor hun baby's.

Klimdriehoek RICKI RACKA ®
Bevordert motoriek & creativiteit

Beweging speelt een speciale rol voor baby's. Experts zeggen dat beweging voor baby's is wat boeken lezen is voor volwassenen. Beweging stimuleert de hersenen en bevordert motivatie en creativiteit bij baby's.

Activiteitenspeelgoed zoals de Emmi Pikler klimdriehoek ondersteunt de leeftijdsadequate ontwikkeling van baby's en peuters. Baby's kunnen al op jonge leeftijd hun motoriek en spieren trainen. Passend bij het idee van vrij spel gebruiken baby's en peuters de klimdriehoek als klimspeelgoed, kruiptunnel of grot. Met elke sport die beklommen wordt, wordt het zelfvertrouwen van het kind versterkt, waardoor de ogen van je kind letterlijk gaan oplichten.

-------------------------------------

Tip: Motorisch activiteitenspeelgoed zoals de Pikler driehoek met glijbaan moet gemaakt zijn van onbehandeld hout - huidvriendelijk en vrij van schadelijke stoffen.

-------------------------------------

6e tip: Babykamer voor meisjes: Kinderkledingkast

Een Montessori open kinderkledingkast biedt waardevolle educatieve opbergruimte. Het biedt veel ruimte voor babykleertjes zoals rompertjes, babysokjes, babyjasjes, babybroeken en babyschoenen. Als de baby met anderhalf tot twee jaar een peuter is geworden, bevordert deze kinderkledingkast de zelfstandigheid van je kind volgens de principes van Maria Montessori.

kinderkleiderschrank-kindergadrobe

Kinderkledingkast MOKU
Met in hoogte verstelbare kledingroede

Kinderen leren al op jonge leeftijd zelfstandigheid door hun kleren zelfstandig uit te trekken en terug te brengen.

Met een open kinderkledingkast heb je genoeg opbergruimte en planken om de kinderkamer van je kleine meid netjes en mooi te houden.

-------------------------------------

Tip: Kinderkasten moeten open zijn en makkelijk bereikbaar voor kinderen - bij voorkeur met in hoogte verstelbare kledingroedes.

-------------------------------------

×