pikler-dreieck-mit-rutsche-baby

Speelideeën voor de klimdriehoek: veelzijdig speelplezier

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

De Klimdriehoek is een educatief waardevol speeltoestel dat je kind een schat aan speelmogelijkheden biedt vanaf de eerste kruippogingen tot aan de schoolleeftijd. Maar wat zijn precies de vele mogelijke toepassingen van de klimdriehoek met glijbaan?

Hier presenteren we 6 creatieve speelideeën waarmee de klimdriehoek een onmisbaar onderdeel wordt van de kamer van je kind! Veel leesplezier!

Wat zijn de mogelijkheden om op de klimdriehoek te spelen?

klimdriehoek-jongen-rickiracka
Photo by IG:@Minafagerlund

1. Baby's - zich optrekken aan de klimdriehoek

Klimdriehoekvoor baby's: eerste klimpogingen Vanaf de leeftijd van 8 maanden kan je baby zijn eerste ervaringen opdoen met de klimdriehoek. Zo kunnen ze bijvoorbeeld oefenen om zichzelf omhoog te trekken en belangrijke spieren en coördinatie ontwikkelen voor het kruipen en lopen later.

2. Glijbanen - met gegarandeerd plezier!

Klimdriehoek met glijbaan: Nog meer plezier met de extra glijplank . Of het kind nu nog klein is of al wat groter - glijden is leuk voor iedereen! Zorg ervoor dat een zachte ondergrond, zoals een speelmat, kleine en onvermijdelijke valpartijen kan opvangen.

3. De kippentrap - 2in1 glijbaan voor de klimdriehoek

Klimdriehoek met kippentrap Het gebruik van de Klimdriehoek met Kippenladder is vooral populair bij kleinere kinderen. Hiervoor kan de glijbaan volgens Pikler worden omgedraaid. Het heeft sporten en lijkt op een kippenladder. Baby's kruipen erop en zijn blij met hun klim- en kruipsuccessen. Dit stimuleert de concentratie en motoriek van je kind op een speelse manier.

duurzaame-babyproducten-bellkink

4. Klimdriehoek: hangen & liggen

Hangen en liggen op de klimdriehoek Hangen of liggen op de klimdriehoek versterkt de rugspieren en bevordert de ontwikkeling van een gezonde houding - belangrijk voor kinderen die veel zitten of liggen.

5. Klimdriehoek als kruiptunnel

Bouw een grot of tunnel: Met een paar dekens of lakens kan de klimdriehoek eenvoudig worden omgetoverd tot een knusse grot of een spannende tunnel. Dit stimuleert de creativiteit van je kind en is erg leuk!

6. Hindernisbaan voor peuters

Hindernisbaan voor maximale spanning: Met een paar eenvoudige stappen tover je de klimdriehoek om in een spannende hindernisbaan. De klimdriehoek kan aan de ene kant van de kamer worden geplaatst en een zitzak of bank aan de andere kant. Nu is het aan je kind om zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant te komen - zonder de vloer aan te raken - Veel plezier!

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan-rickiracka

    RICKI RACKA®

    Klimdriehoek met Glijbaan

    meer-informatie-klimdriehoek-met-glijbaan-rickiracka

    7. Conclusie

    De klimdriehoek maakt creatief spelen thuis mogelijk! Of het nu een spannende Montessori klimdriehoek is, de veelzijdige gebruiksmogelijkheden maken het langdurig interessant voor peuters en motiveren hen om te bewegen.

    Met de juiste accessoires, zoals een glijplank , breiden de speelmogelijkheden zich uit. Maar de klimdriehoek biedt nog meer: hij kan worden ingeklapt en zelfs buiten worden gebruikt. Met een houten klimdriehoek volg je ook de Montessori pedagogische aanpak

    Het maakt niet uit of je kiest voor een Montessori klimdriehoek met glijbaan of voor de klimdriehoek zonder glijbaan. Er zijn geen grenzen aan de fantasie van je kind. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de vele geweldige mogelijkheden die de klimdriehoek je kind biedt. Creëer een open speelomgeving voor creatief plezier - met de klimdriehoek met glijbaan!

    Op zoek naar een 1e verjaardagscadeau? Lees ons blogartikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

    ×