kletterdreieck-mit-rutsche

De Klimdriehoek Gids: Succesvol informeren & kopen

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Ben je op zoek naar speelgoed voor peuters dat leuk is, je peuter zinvol bezig houdt en de vaardigheden van je kind ontwikkelt? Een klimdriehoek kan de perfecte oplossing zijn. Laten we samen kennismaken met de Klimdriehoek en zelf beslissen of dit houten activiteitenspeelgoed geschikt is voor jou. Ontdek alles wat je moet weten over de Klimdriehoek - van het begin, tot belangrijke feiten over het product en de stimulerende werking. Veel leesplezier!

Inhoud

  1. Het ontstaan van de klimdriehoek Pikler Art
  2. Wat is een Pikler klimdriehoek?
  3. De juiste hoogte van de klimdriehoek
  4. Veelzijdige speelmogelijkheden
  5. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een klimdriehoek
  6. De filosofie van open spelen
  7. Veiligheidsaspecten
  8. Schoonmaken en onderhoud van een klimdriehoek
  9. Waar kan ik een klimdriehoek kopen?
  10. Klimdriehoek vs. klimboog
  11. Conclusie

Waar moet ik op letten bij het kopen van een klimdriehoek?

pikler-driehoek-klimdriehoek-bellkink

1. De oorsprong van de Pikler klimdriehoek

De educatieve klimdriehoek werd aan het begin van de 20e eeuw uitgevonden door de Oostenrijks-Hongaarse arts Emmi Pikler. Zij zag in dat een klimdriehoek als speelgoed in de kleuterleeftijd helpt bij de ontwikkeling van grove motoriek, creativiteit en zelfvertrouwen.

2. Wat is een klimdriehoek volgens Pikler?

Een klimdriehoek, ook wel Pikler Driehoek is een houten educatief klimtoestel in de vorm van een driehoek. Het lijkt op een sportladder en bevordert spelenderwijs de ontwikkeling van grove motoriek, behendigheid, kracht en coördinatie. Een klimdriehoek is geschikt voor kinderen van 8 maanden tot de kleuterleeftijd.

duurzaame-babyproducten-bellkink

Bijzonder populair is de Klimdriehoek met glijplank. Het biedt nog meer plezier en stimulans om te klimmen. De glijplank is voor oudere kinderen om naar beneden te glijden, terwijl peuters en baby's vaak de kippentrap gebruiken om naar boven te kruipen.

3. de juiste hoogte van de klimdriehoek

Bij het kiezen van de hoogte van de Klimdriehoek is veiligheid belangrijk. Een lage klimdriehoek (ongeveer 60 cm) is ideaal voor baby's en peuters. Veel klimdriehoeken zijn niet hoger dan 75 cm, hoewel modellen tot een hoogte van 90 cm erg populair zijn. Deze laatste zijn geschikt voor kinderen tussen 8 maanden en 7 jaar en hebben dus een bijzonder lange speelduur.

4. veelzijdige speelmogelijkheden

Van jezelf optrekken als baby, klimmen, glijden, kruipen als peuter tot holen bouwen en verstoppertje spelen - de klimdriehoek biedt talloze speelmogelijkheden. In combinatie met de glijbaan en de kippentrap biedt de klimdriehoek nog meer speel- en klimmogelijkheden.

5. Waar moet je op letten bij het kopen van een klimdriehoek?

Let bij het kopen van een klimdriehoek met glijbaan op de volgende punten:

  • Het materiaal: houtsoorten zoals berken en beuken zijn goede opties. Het hout moet onbehandeld zijn om elk risico van schadelijke stoffen, chemische verf of vernis te vermijden.
  • De vouwfunctie: de vouwfunctie moet praktisch en veilig zijn. Zo kun je de klimdriehoek gemakkelijk vervoeren of opbergen in de woonkamer of kelder. Een opvouwbare klimdriehoek moet zeker voorzien zijn van "kindersloten", eigenlijk vouwsluitingen. Deze voorkomen dat de triangel onbedoeld opklapt tijdens het spelen.
  • Duurzaamheid: De sporten moeten geschroefd zijn en niet gelijmd. Dit is veel robuuster en voorkomt dat de sporten uitbreken. Alleen als de klimdriehoek lang meegaat, kunnen je kinderen optimaal van hun speeltijd genieten.
  • Afstand tussen de sporten: Om veiligheidsredenen moet de afstand tussen de sporten ongeveer 12,5 cm zijn.

klimdriehoek-glijbaan-pikler

RICKI RACKA®

Pikler driehoek met glijbaan

meer-informatie-klimdriehoek

6. De filosofie van open spelen

De filosofie van open spel is dat kinderen hun fantasie en creativiteit de vrije loop moeten kunnen laten. In overeenstemming met deze filosofie nemen kinderen de klimdriehoek op in hun spelideeën en gebruiken deze niet alleen om te klimmen, maar ook voor fantasierijk rollenspel.

7. veiligheidsaspecten

Veiligheid staat voorop als het gaat om speeltoestellen voor kinderen. Als je een klimdriehoek koopt, moet je er zeker van zijn dat het aan de veiligheidsnormen voldoet. De triangel moet stabiel zijn en een maximale belasting hebben die ruim boven het gewicht van je kind ligt. Zorg ervoor dat de triangel geen scherpe randen of splinterige oppervlakken heeft en dat alle schroeven en verbindingen stevig en vast zitten. De afstand tussen de sporten moet volgens de Pikler Society Berlin 12,5 cm zijn, zodat peuters niet met hun hoofd klem kunnen komen te zitten.

Bovendien moet de driehoek altijd op een vlakke ondergrond worden geplaatst. Laat je kind nooit zonder toezicht met een klimdriehoek spelen en verwijder puntige of scherpe randen van de speelplek. Een kruipmat of speelmat biedt extra bescherming en een zachte ondergrond. 8.

8. Een klimdriehoek schoonmaken en verzorgen

Hout is een natuurlijk materiaal dat goed onderhouden moet worden voor een lange levensduur. Maak de klimdriehoek regelmatig schoon met een vochtige doek, eventueel met een milde zeepoplossing. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het hout kunnen beschadigen.

Om het hout te verzorgen kun je een speciale houtverzorgingsolie gebruiken die geschikt is voor speelgoed. Dit helpt het hout te beschermen en de natuurlijke schoonheid te behouden.

Waar kan ik een klimdriehoek kopen?

De beste plek om een klimdriehoek te kopen is online. Vergelijk producten en prijzen en kies degene die je het leukst vindt. Je vindt alle details en informatie in online winkels zoals Studio Belize Klimdriehoeken en klimdriehoeken met glijbanen zijn niet alleen te koop, maar ook te huur.

pikler-klimdriehoek

10. klimdriehoek vs. klimboog

Hoewel beide speeltoestellen het klimmen bevorderen, verschillen ze in moeilijkheidsgraad. De klimdriehoek is veel makkelijker over te steken en vereist minder klimervaring dan een klimboog. Het oversteken van een klimboog vereist ook veel meer kracht en lichaamsspanning, omdat het horizontaal "in een boog" wordt overgestoken.

11. conclusie

Een klimdriehoek met glijbaan is waardevol educatief speelgoed dat kinderen helpt hun motoriek en creativiteit te ontwikkelen. Het kan vele jaren gebruikt worden, is veilig, veelzijdig en geweldig voor broertjes en zusjes. Het biedt kinderen plezier en eindeloze mogelijkheden om te spelen en te leren.

Op zoek naar een cadeau voor de 1e verjaardag? Lees ons blogartikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

×