Design Kindermöbel & Pikler Dreiecke

Wanneer design en vakmanschap elkaar ontmoeten

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Het ontwerpproces voor kinder- en speelmeubilair zoals de klimdriehoek RICKI RACKA® Pikler stijl is een fascinerend proces. Het stelt bijzondere eisen aan de creativiteit en vaardigheden van de ontwerper. Het gaat om het creëren van functionele en veilige meubels die niet alleen voldoen aan de behoeften van kinderen, maar ook passen in het algemene ontwerp van een verfijnde en educatief waardevolle kinderkamer.

Hoe ontstaannieuwe ontwerpen voor kindermeubilair bij Studio Belize®?

oprichter-studiobelize-klimdriehoek

Bell Kink
Creatief directeur
- Ontwerper van de Pikler Triangle RICKI RACKA®.

Het ontwerpproces van Studio Belize®

De eerste stap is het begrijpen van de behoeften van kinderen. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar de motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen en worden de vereisten voor veiligheid en functionaliteit van het meubilair geanalyseerd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldoet aan de behoeften van de kinderen en hun ontwikkeling ondersteunt.

Na het begrijpen van de behoeften van de kinderen is de volgende stap het ontwikkelen en schetsen van ideeën. Deze stap vereist creativiteit en inspiratie om unieke en aantrekkelijke ontwerpen te maken. Het is belangrijk om verschillende opties te verkennen en het ontwerp geleidelijk te verfijnen totdat het voldoet aan de eisen.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces is de materiaalkeuze. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gebruikte materialen veilig, duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

klimdriehoek-glijbaan-set-rickiracka

RICKI RACKA®

Klimdriehoek Pikler Stijl met glijbaan

meer-informatie-klimdriehoek-rickiracka

Een andere belangrijke stap is het maken en testen van prototypes. Bij deze stap wordt CAD-software gebruikt om het ontwerp in de praktijk te brengen en een prototype te maken. Het is belangrijk om het prototype te testen en te evalueren om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de eisen en verwachtingen.

De laatste stap in het ontwerpproces is productie en kwaliteitscontrole.

Het ontwerpproces van kinder- en speelmeubilair zoals de Pikler Triangle RICKI RACKA® is een complexe en veeleisende taak die veel creativiteit en knowhow op het gebied van ontwerp en productie vereist. Het vereist ook een grondige kennis van de behoeften en ontwikkeling van kinderen, veiligheidsnormen en de eisen van ouders. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën en samen te werken met ervaren professionals zoals ingenieurs en ambachtslieden, kunnen ontwerpers verbazingwekkende en prachtige kindermeubels maken die zowel functioneel als mooi zijn.

Een ander belangrijk aspect in het ontwerpproces voor kinder- en speelmeubilair is de overweging van waardebenaderingen zoals duurzaamheid en ook educatieve benaderingen, zoals de Montessori-benadering. Montessori-onderwijs benadrukt de onafhankelijkheid en ondersteuning van de natuurlijke ontwikkeling van kinderen, wat bijvoorbeeld is toegepast in het ontwerp van de Pikler Triangle RICKI RACKA®.

Bij het ontwerpen van kinder- & speelmeubilair is het ook onze taak om aandacht te besteden aan de duurzaamheid van de objecten. Door milieuvriendelijke materialen te gebruiken en onnodige verpakking te vermijden, nemen we onze verantwoordelijkheid en geven we onze kinderen een voorbeeld van respect en verantwoordelijkheid.

Uiteindelijk is het ontwerpproces een kans voor ontwerpers om hun creativiteit en vaardigheden te gebruiken om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en het milieu van kinderen.

Het volgende artikel is ook interessant: Babybedden: Bell Kink over duurzaam ontwerp

×