Gids

5x redenen: Waarom een klimdriehoek zinvol is

Van de experts van Studio Belize® - ontwerpstudio voor kinderproducten:

Klimdriehoeken worden steeds populairder bij ouders. Maar waarom zijn klimdriehoeken zo handig? Hier zijn de vijf belangrijkste redenen.

 

5x redenen: Waarom een klimdriehoek zinvol is

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Klimdriehoeken worden steeds populairder bij ouders. Maar waarom zijn klimdriehoeken zo handig? Dit zijn de vijf belangrijkste redenen.

Daarom is een klimdriehoek zinvol:

klimdriehoek-glijbaan-set-moeder-baby

RICKI RACKA ®
Pikler driehoek met glijbaan

meer-informatie-klimdriehoek-rickiracka

  1. Motorische vaardigheden verbeteren: Een klimdriehoek biedt kinderen de mogelijkheid om hun motorische vaardigheden te versterken. Tijdens het klimmen, reiken, glijden en balanceren verbeteren ze hun behendigheid, coördinatie en evenwicht. Daarnaast helpt de klimdriehoek kinderen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.
  1. Lange speelduur: De klimdriehoek, ook wel de Pikler driehoek genoemd, is een echte allrounder. Het is geschikt voor kinderen van 0 tot 7 jaar en biedt dus een zinvolle bezigheid gedurende een lange periode.
  1. Preventie van ontwikkelingsachterstanden: De klimdriehoek kan gebruikt worden om mogelijke ontwikkelingsachterstanden spelenderwijs aan te pakken. Het helpt kinderen hun vaardigheden te ontwikkelen op een manier die leuk is en tegelijkertijd waardevolle vaardigheden bevordert. Vooral waardevol voor premature baby's.
  1. Bevordert creativiteit: Vrij spelen op de klimdriehoek stimuleert de hersenontwikkeling van het kind. Het kind wordt aangemoedigd om creatief te zijn en zelfstandig beslissingen te nemen. Dit versterkt zijn intellectuele, emotionele en sociale ontwikkeling en zijn autonomie.
  1. Gevarieerde speelmogelijkheden:
  • Motorische vaardigheidstraining door klimmen
  • kruipspelletjes - grotten en tunnels: Met een paar dekens of sjaals verandert de klimdriehoek in een gezellig toevluchtsoord of een spannende kruiptunnel.
  • Glijplezier: Een extra glijplank verandert de klimdriehoek in een handomdraai in een avontuurlijke glijbaan
  • Kippenladder: Vooral populair bij kleinere kinderen, biedt de kippenladder een geweldige klimervaring voor de allerkleinsten
  • Spannende hindernisbaan: Met een creatieve indeling en extra elementen kan een avontuurlijk parcours worden ontworpen
  • Rollenspel: Voor oudere kinderen wordt de klimdriehoek een piratenschip, een stal voor knuffels of een paard

pikler-klimdriehoek-glijbaan-rickiracka

RICKI RACKA®

Klimdriehoek met glijbaan

meer-informatie-klimdriehoek-rickiracka

Conclusie

Met een klimdriehoek kunnen kinderen hun motoriek en evenwicht trainen en tegelijkertijd hun creativiteit en sociale vaardigheden stimuleren.

Misschien vind je dit artikel ook interessant: Babybed Perfect Voorbereid: Veilig en rustig slapen

×