geschenke-kinder

Ideeën voor duurzame cadeaus: Bewust cadeaus geven

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Bewust cadeautjes geven makkelijk gemaakt: Peuters en nieuwe ouders zijn dol op cadeautjes, maar heeft het zin om op zoek te gaan naar milieuvriendelijke en duurzame cadeautjes? Of het nu voor een verjaardag, een geboorte, het begin van school of Kerstmis is, duurzame cadeaus laten zien dat je hebt nagedacht over de gelegenheid en dat valt altijd in goede aarde. Hieronder vind je een antwoord op de vraag waarom duurzame cadeaus zinvol zijn, om vervolgens een lijst met leuke cadeau-aanbevelingen voor je samen te stellen.

Inhoud

  1. Waarden overbrengen - met kindercadeaus
  2. Overdreven cadeaus geven: een dilemma
  3. Duurzame cadeaus - Hoe werkt het?
  4. Wat is een duurzaam cadeau?
  5. Wat betekent bewust cadeaus geven?
  6. Conclusie

Waarom zijn duurzame cadeaus nuttig voor kinderen?

pikler-klimdriehoek-rickiracka

RICKI RACKA®
(Foto door IG:@Minafagerlund)

meer-informatie-klimdriehoek

1. Waarden overbrengen - met kindercadeaus

De houding ten opzichte van waarden die in de kindertijd wordt gevormd, beïnvloedt het gedrag van kinderen ten opzichte van zichzelf en hun omgeving gedurende hun hele leven. Kinderen vormen hun waardenkader door na te denken over dagelijkse gebeurtenissen en ervaringen en door het gedrag van hun ouders en rolmodellen te observeren. Het speelgoed dat ouders aanbieden of geven, speelt een heel bijzondere rol in dit proces. Het wordt niet alleen gebruikt om mee te spelen, maar brengt ook waarden over tussen volwassenen en kinderen. Als ouders bijvoorbeeld bij het kopen van speelgoed letten op hoogwaardige, milieuvriendelijke en duurzame materialen, brengen ouders waarden als verantwoordelijkheid, duurzaamheid en aspiratie via het speelgoed over op hun kinderen.

pikler-klimdriehoek-rickiracka-glijbaan

Pikler Driehoek Met Glijbaan

meer-informatie-button


2. Overmatig cadeaus geven: een dilemma

Bij het kiezen van cadeaus laten we ons vaak leiden door wat onze kinderen graag zouden willen hebben. Maar vaak worden ze getriggerd door reclame, trends of zelfs sociale media. Kinderen hebben vaak het gevoel dat ze altijd meer en nieuwe dingen moeten hebben. Een waardevol advies voor ouders zou daarom kunnen zijn: Minder is meer. - Maar wel van hoge kwaliteit, duurzaam en betekenisvol. Dergelijke cadeaus hebben een toegevoegde waarde en worden zeer goed ontvangen door vrienden en familie.

3 Duurzaam cadeaus geven - hoe werkt het?

Naast het eigenlijke cadeau zijn er prachtige manieren om het geven van cadeaus duurzaam te maken en kinderen waardevolle waarden bij te brengen.

Gezamenlijk cadeaus geven

Vaak willen alle gezinsleden een cadeau geven aan de kinderen. In dit geval is het een goed idee om te coördineren en een gezamenlijk cadeau van hoge kwaliteit samen te stellen. Samen kunnen prachtige cadeau-ideeën worden gerealiseerd.

Doorgeven in plaats van weggooien

Gebruikte spullen met emotionele waarde kunnen bijvoorbeeld net zo goed dienen als cadeau als nieuwe. Een cadeau hoeft niet ongebruikt te zijn om vreugde te brengen! Het is belangrijk om uit te zoeken of ouders openstaan voor tweedehands cadeaus voordat je ze geeft.

Cadeaus om uit te breiden

Kerstmis, Pasen, verjaardagen of beginnen op school - veel dingen komen samen. Daarom zijn cadeaus die kunnen worden uitgebreid aan te raden. Onze aanbevelingen:

Klimdriehoek met glijbaan

Dit prachtige klimspeelgoed is geschikt voor kinderen van 0-7 jaar en is een geweldig voorbeeld van een duurzaam en uitbreidbaar cadeau. Gemaakt van natuurlijk hout, leerzaam en langdurig speelplezier. Baby's, peuters en kinderen zullen zichzelf optrekken, klimmen, glijden, kruipen of het gebruiken voor fantasierijk rollenspel.

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan-moeder-baby

RICKI RACKA®

Klimdriehoek met glijbaan

meer-informatie-button

De klimdriehoek kan worden uitgebreid met de 2in1 glijbaan voor nog meer plezier. Volgens de pedagogische benadering van kinderarts Emmi Pikler bevordert het spelen met de klimdriehoek de motoriek en creativiteit van kinderen.

Verzenddoos als knutselmateriaal

Cadeaus bestellen op internet is handig en gemakkelijk. Door het verzenden hopen grote verzenddozen en verpakkingsmateriaal zich thuis vaak op. Gewoon weggooien is jammer! Ze kunnen prachtig worden hergebruikt voor knutselwerkjes. Op internet vind je prachtige instructies om verzenddozen te maken.

4. wat maakt een duurzaam cadeau?

  1. Duurzaam en veelzijdig
  2. Geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen
  3. Geschikt voor meisjes en jongens
  4. Gemaakt van hoogwaardige natuurlijke materialen
  5. Recyclebaar
  6. Vrij van schadelijke stoffen

duurzaame-babyproducten-bellkink-designstudio

5 Wat betekent bewust geven?

  • Klimaatneutrale productie
  • Klimaatneutrale verzending
  • Ondersteuning van lokale leveranciers met eerlijke arbeidsomstandigheden
  • Bedrijven die sociale projecten ondersteunen

6. Conclusie

Als je cadeaus koopt, zorg er dan voor dat ze goed zijn voor je kind en de juiste waarden uitdragen. Duurzame cadeaus worden goed ontvangen door familie en vrienden. De belangrijkste kenmerken van duurzame cadeaus zijn hoogwaardige, duurzame, gifvrije en natuurlijke materialen. Een klimdriehoek met glijbaan is een prachtig duurzaam cadeau dat je samen met vrienden of familie kunt kopen.

Het kostbaarste cadeau is en blijft echter tijd. Je kind onverdeelde aandacht geven zonder de afleiding van een computer, smartphone, tablet of televisie is gewoonweg onbetaalbaar.

Op zoek naar een cadeau voor de 1e verjaardag? Lees ons blogartikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

×