kletterdreieck-mit-rutsche-baby

Klimdriehoek met glijbaan: Veelgemaakte fouten vermijden

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

De klimdriehoek met glijbaan, ook bekend als de kippenladder of Pikler DriehoekDe klimdriehoek met glijbaan, ook bekend als de kippenladder of Pikler-driehoek, is hoogwaardig Pikler- of Montessori-speelgoed dat in veel kinderkamers te vinden is. Het biedt waardevolle ontwikkeling van vaardigheden voor je kleine ontdekkingsreizigers. Maar er kunnen fouten gemaakt worden bij het kopen, gebruiken en verzorgen. In dit artikel bekijken we de meest voorkomende fouten en geven we je tips om ze te vermijden.

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan

Klimdriehoek met glijbaan

meer-informatie


Wat zijn de meest voorkomende fouten bij het kopen van een klimdriehoek?

1. gebrek aan robuustheid

Een robuuste klimdriehoek is essentieel. Zoek naar een robuuste constructie en materialen van hoge kwaliteit. De klimdriehoekset of de verstelbare klimdriehoek zijn goede voorbeelden van stevige klimrekken voor baby's en peuters.

2. ontbrekende glijbaan of overbodige extra onderdelen

Leveranciers van klimdriehoeken bieden vaak verschillende extra onderdelen aan. Voordat je tot aankoop overgaat, moet je je afvragen welk extra onderdeel echt nodig is. De glijbaan maakt deel uit van de originele uitrusting en wordt veel gebruikt door kinderen van alle leeftijden. Daarom moet de 2in1 glijbaan volgens Pikler zeker deel uitmaken van de aankoop. De allerkleinsten gebruiken de glijbaan en het kippentrapje als kruiphelling, later om te glijden of als helling voor speelgoedauto's en knuffels. Alle andere extra onderdelen zijn "leuk om te hebben" maar niet echt nodig. De regel hier is: "Minder is meer".

duurzaame-babyproducten-bellkink

3. Verkeerde afstand en dikte van de sporten

De sporten van de Pikler Triangle zijn een belangrijk aspect. Let op de dikte en tussenruimte van de sporten. Ze moeten geschikt zijn voor de kleine handjes van je kind en genoeg ruimte bieden om veilig te kunnen klimmen. Het is belangrijk dat het hoofd van je kind niet klem kan komen te zitten tussen de sporten. Wij raden een sportdikte van 2,5 cm en een sportafstand van 10-12,5 cm aan.

Klimdriehoek met glijbaan: Fouten in gebruik

1. gebrek aan veiligheid

Indoorgymnastiek op de klimdriehoek met glijbaan is een geweldige manier voor je kind om zijn motorische vaardigheden te ontwikkelen. Maar veiligheid eerst! Zorg ervoor dat de klimdriehoek op een antislip ondergrond staat en dat er genoeg ruimte omheen is. Alle voorwerpen die gevaarlijk zijn en waar je kind op kan vallen, moeten uit de speeltuin worden verwijderd. Veiligheid eerst in je indoor avonturenspeeltuin!

2. overbelasting van het kind

Elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Dwing uw kind niet om de Pikler Driehoek met glijbaan als hij er nog niet klaar voor is. Laat hem in zijn eigen tempo de sporten van de driehoek verkennen.

Ontdek het nu!

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan

RICKI RACKA®

Pikler driehoek met glijbaan

meer-informatie

Fouten in de verzorging van de klimdriehoek

1. Schoonmaken verwaarlozen

Klimspeelgoed, zoals de klimdriehoek voor de kinderkamer, moet regelmatig worden schoongemaakt. Maak het indien mogelijk alleen schoon met water en een katoenen doek. Agressieve schoonmaakmiddelen moeten worden vermeden.

2. gebrek aan inspectie

Controleer regelmatig het hout van het klimrek, de schroeven en de ophangbasis van de Pikler glijbaan op mogelijke schade. Zo weet je zeker dat je kind altijd veilig speelt.

Conclusie

Met deze tips kunt u de meest voorkomende fouten bij het gebruik van de klimdriehoek met glijbaan vermijden en uw kind een veilige en leuke speelomgeving bieden. Voor educatieve aanmoediging.

Lees voor meer inspiratie ook ons blogartikel: Babybedden: Bell Kink over duurzaam ontwerp

×