babybetten

Kinderkamer -Iinrichting next level!

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Ouders die de uitdagende babytijd achter zich hebben gelaten, staan voor de spannende taak om de kinderkamer te ontwerpen en in te richten. Om de kinderkamer een moderne en frisse uitstraling te geven, moet er rekening worden gehouden met de huidige trends. Ze zorgen ervoor dat de inrichting van de kinderkamer er niet saai of ouderwets uitziet.

Inhoud

  1. Kinderkamertrends zorgen voor een moderne inrichting
  2. De babybeddentrend: rotan
  3. Duurzame babybedden zijn de moeite waard
  4. Veiligheid voor het kind staat voorop
  5. Belangrijke functies van babybedden
  6. Wat niet mag ontbreken in de kinderkamer
  7. Conclusie

Wat zijn de trends op het gebied van babybedden?

babybett-aus-rattan

1. Kinderkamer trends zorgen voor een moderne inrichting

De keuze van het meubilair voor de kinderkamer speelt een doorslaggevende rol. A babybed, aankleedkussen, een kinderkledingkast en een Montessoriplank om speelgoed en kleertjes netjes op te bergen zijn onmisbaar. Bij het kiezen van meubels moet je de voorkeur geven aan producten van hoge kwaliteit, omdat ze duurzamer zijn en meestal ook onschadelijk voor de gezondheid van het kind.

2. De babybeddentrend: rotan

Een nieuwe trend voor de kinderkamer zijn babybedjes gemaakt van rotan. Ze zijn tijdloos, duurzaam en elegant. Dit materiaal maakt van elke kinderkamer iets bijzonders. De natuurlijke tinten passen prachtig bij de inrichting van de kinderkamer. Het ingewikkelde vlechtwerk dat nodig is om rotan ledikanten te maken, maakt van elk bed een handgemaakt exemplaar.

duurzaame-babyproducten-bellkink

3. Duurzame babybedden zijn de moeite waard

Het is raadzaam om bij het kiezen van meubels te kiezen voor duurzame materialen en houtsoorten zoals essen, berken, rotan of beuken en multiplex. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgen ook voor de gezondheid van het kind omdat ze weinig schadelijke stoffen bevatten. Een citaat van de beroemde meubelontwerper Charles Eames is: "Het beste voor de mens creëren, dat is de filosofie van design".

4. Veiligheid voor het kind staat voorop

Naast de functionaliteit van kindermeubilair is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid van de kinderkamer voor baby's en peuters. Onveilige en gemakkelijk om te gooien constructies en kasten horen niet thuis in kinderkamers. Puntige voorwerpen, scherpe randen of zelfs voorwerpen die uit kasten kunnen vallen, moeten worden verwijderd. Alle stopcontacten moeten absoluut worden beveiligd. Kindermeubilair, babybedden, speelmatten en alle andere voorwerpen moeten vrij zijn van giftige stoffen zoals formaldehyde of weekmakers. Keurmerken zoals het GS-keurmerk of het RAL-keurmerk zijn wenselijk. 5. Belangrijke functies van babybedjes

5. Belangrijke functies van babybedjes

Ze zijn verkrijgbaar met en zonder in hoogte verstelbare matrassteunen. Let er bij babyledikanten in het klassieke ledikantdesign op dat de zijpanelen en individuele wiegrails afneembaar zijn. Op die manier kan het babybed worden omgevormd tot een dagzetel en kunnen kinderen zelf in en uit bed stappen. De meubelontwerper Karim Rashid heeft gezegd: "Design is niet alleen hoe het eruit ziet en aanvoelt. Design is hoe het werkt". Deze functie maakt het dagelijks leven veel gemakkelijker voor ouders en kinderen.

ledikanten-verkoop-babybedjes

6. Wat niet mag ontbreken in de kinderkamer

Om een veilige en inspirerende speelruimte in de kinderkamer te creëren, kunnen speelgoedkisten worden gevuld met favoriet speelgoed, knuffels of boeken. Ook een Pikler driehoek en een voldoende dikke speelmat mogen niet ontbreken. Vooral de speelmat is praktisch en stelt ouders in staat om op andere plekken in huis een tijdelijke speelplek te creëren als daar spontaan behoefte aan is.

7. Conclusie

Bij het ontwerpen van een kinderkamer moeten ouders rekening houden met educatieve, praktische, esthetische, ontwerp- en veiligheidsaspecten. Alleen als dit gebeurt, kan een voldoende veilige, kindvriendelijke en esthetisch aangename omgeving worden gecreëerd. Het gebruik van meubels en accessoires van duurzame materialen past bij de tijdgeest en wordt aanbevolen omwille van het milieu. Een liefdevolle inrichting van de kinderkamer die rekening houdt met de huidige trends en het gebruik van duurzame materialen creëert niet alleen een aangename sfeer voor de kinderen, maar is ook een lust voor het oog van de ouders.

Het volgende artikel is ook interessant: Babybedden: Bell Kink over duurzaam ontwerp

×