Einrichtungs-Ideen

Regal Dekorieren - So gehts!

Mit sorgfältig ausgewählten Deko-Objekten & den richtigen Deko-Arrangements verwandelst Du jedes Regal in einen echten Blickfang.

Hier findest Du Idenn & einen Schritt-Für-Schritt Leitfaden für die Dekoration Deines Regals.

Lass Dich von unseren Dekoideen für Dein Regal inspirieren!

------------------------------------

Inspiration

Regale mit Persönlichkeit

"Ein Regal ist nicht nur Ablage, sondern die Leinwand des Lebens – gestalte es mit Liebe, und es erzählt Deine Geschichte."

- Bell Kink

Gründerin von Studio Belize

Plankdecoratie: 5 prachtige ideeën voor je plank

1. de decoratie voor je plank kiezen

Er zijn talloze ideeën om planken te versieren, maar het is vaak moeilijk om te beginnen. Beslis eerst met welke objecten je wilt beginnen. Het maakt niet uit of je bestaande favoriete stukken aanvult of helemaal opnieuw begint. Decoratieve beeldjes bieden je talloze mogelijkheden om je persoonlijke stijl uit te drukken - of het nu gaat om gedetailleerde, speelse beeldjes, eenvoudige sculpturen met een sterke expressiviteit of persoonlijke aandenkens van veraf.

Bloempotten met cactussen, vetplanten of andere planten vormen een mooi contrast met decoratieve objecten en brengen leven op de plank. Planten zoals klimop en peperomia's hebben weinig ruimte nodig en gedijen ook goed in schaduwrijke hoekjes. Vazen, of ze nu gevuld zijn met boeketten bloemen of alleen staan, verlevendigen elk decor.

Klokken, die nonchalant tegen de achterwand van de plank leunen, of een stijlvolle tafelklok zetten speciale accenten.

Dozen zijn ideaal voor het decoreren van open planken. Ze verbergen op stijlvolle wijze documenten en andere kleine voorwerpen.

Lampen zorgen voor zachte verlichting op de plank en creëren interessante lichteffecten.

Kandelaars en waxinelichtjes zien er bijzonder harmonieus uit als ze in groepen worden gerangschikt. Zorg ervoor dat kaarsen genoeg ruimte hebben om veilig te branden.

Fotolijsten zijn ideaal voor de woonkamerplank. Laat persoonlijke herinneringen op foto's zien of lijst je favoriete prent in. Schalen bieden een aantrekkelijke plek voor decoratieve beeldjes en andere kleine voorwerpen. Of ze gevuld zijn of individueel geplaatst, hangt af van je smaak.

Boeken hoeven niet alleen op de boekenplank te staan. Gebruik geïllustreerde boeken als basis voor andere decoratieve objecten of maak kleine stapeltjes van verschillende werken.

Ontdek meer tips voor het inrichten van boekenplanken in ons woonverhaal met blogger Consti van dreieckchen.de.

buecherregal-weiss
MOKU boekenplank
Modulair & uitbreidbaar

2. Boekenplanken inrichten - voor een harmonieus totaalbeeld bij het inrichten

Als je verschillende decoratieve objecten plaatst, helpen deze tips je om een harmonieus geheel te creëren.

Een oneven aantal objecten ziet er aantrekkelijker en opener uit. Drie of vijf decoratieve objecten samen creëren een uitnodigend totaalbeeld.

Gebruik contrasterende decoratieve objecten voor spannende contrasten. Of het nu gaat om materiaal, grootte of vorm - tegenstellingen trekken elkaar aan. Combineer bijvoorbeeld een glanzende keramieken vaas met een ruwe houten schaal. Zorg ervoor dat je niet te veel verschillende stijlen mengt om een harmonieuze look te behouden. Twee contrasten zijn vaak al voldoende.

Verschillende objecten van hetzelfde type, zoals houten beeldjes, kunnen een aantrekkelijke decoratie vormen. Kies verschillende formaten voor een uniform maar levendig beeld. Een levendig kleurenpalet, zoals bloemen, kan het geheel breken.

Neem af en toe een stapje terug en kijk naar het totaalplaatje. Bij het decoreren is het belangrijk om de plank als geheel te zien.

3. tips voor het decoreren van je wandplank

Wandplanken zien er vaak delicater uit dan staande planken. Zorg ervoor dat de plank visueel niet te vol wordt. Kies decoraties die passen bij het ontwerp en het materiaal van de plank.

Veel wandplanken zijn zelfs zonder veel decoratie een artistieke blikvanger. Een decoratieve metalen plank kan op zichzelf staan.

4 Hoe je je boekenplank aantrekkelijk kunt decoreren

Een boekenplank is niet alleen een plek om je favoriete boeken op te bergen, maar kan ook worden gebruikt om ze decoratief uit te stallen. Boekensteunen zetten niet alleen de boeken vast, maar zijn ook een decoratief element. Let op de balans: zware boeken hebben stevige boekensteunen nodig, terwijl delicate modellen geschikt zijn voor lichte boeken en tijdschriften. Voor een bijzonder uniforme look sorteer je je boeken op kleur. Sommige interieurbloggers gaan nog een stap verder en leggen boeken met de boekenzijde naar boven voor een uniforme look.

5. decoratieve keukenplank: vergroot het plezier van koken

Het ontwerp van de keukenplank kan eenvoudig en ongecompliceerd zijn. Door praktische alledaagse voorwerpen handig op de keukenplank te plaatsen, worden ze niet alleen een deel van de decoratie, maar zijn ze ook altijd bij de hand wanneer je ze nodig hebt. Het is niet langer nodig om in lades te zoeken naar het keukengerei dat je nodig hebt. Keukengerei zoals houten lepels, gardes en dergelijke kunnen worden opgeborgen in een decoratieve bak. Voeg naar wens stijlvolle glazen, een keukenklok of je favoriete koffiemok toe aan je plank. Kruidenplantjes zijn ook een slimme en mooie manier om je keukenplank te verfraaien. Omring jezelf met objecten die koken leuk maken.

Experimenteer met verschillende opstellingen van je favoriete voorwerpen. Veel plezier met het inrichten en realiseren van je ideeën voor de keukenplank!

×